Rebalancing

Waarom Rebalancing?

Als je ondersteuning zoekt is het vaak dat je ergens vanaf wilt. Allerlei onverwerkte zaken van klein of van groot belang, van fysieke en emotionele oorsprong kunnen op een bepaald moment een aanslag gaan betekenen op je welbevinden. Dit uit zich in allerlei klachten waar je maar geen grip op kunt krijgen. We weten niet meer wat we precies willen in het leven of wie we zijn. Dit kan zich uiten in allerlei symptomen zoals spanning, hyperventilatie, burn-out, oude pijn, ergernis, steeds maar boos zijn, angst en/of paniek, vermoeidheid of wat dan ook.

Vanaf het moment dat je wordt geboren zijn er momenten in het leven geweest waar je spanning hebt opgebouwd. Je bent je gaan gedragen zoals anderen dat wensten. Bijvoorbeeld je ouders, het schoolsysteem, de cultuur waarin we leven zorgden ervoor dat je vrije natuur ingeperkt werd. Door je afhankelijkheid van het systeem maakte dat je je bent gaan aanpassen.

Hierdoor kan het zijn dat de de inwendige onverwerkte lading en spanning van ons innerlijk systeem en ons bindweefsel zo groot geworden, dat onze innerlijke kracht niet meer voldoende kan doorkomen. Ont-spanning is op wat voor manier dan ook noodzakelijk geworden!

Rebalancing nodigt je uit om dat met wat zich aandient te ontspannen. Daardoor ontstaat ruimte in jezelf om oude opgeslagen emoties te aanvaarden in jezelf. Er ontstaat ruimte in het lichaam en de geest. Kwaliteiten die lang zijn onderdrukt kunnen dan weer gevoeld worden en zich ontwikkelen. Je leert jezelf gaandeweg het proces steeds beter kennen waardoor je meer en meer keuzes kunt maken die ondersteunend zijn voor jezelf. Hierdoor kan je steeds meer authentiek in het leven staan.

Wat is Rebalancing?

De ingang bij Rebalancing is het lichaam. In de sessies leer je meer contact te maken met je lichaam en je gevoelsleven. Rebalancing maakt gebruik van aanraking door middel van massage, zelfonderzoek, meditatie, ademhalingstechnieken en bodyreading.

De ademhaling speelt een belangrijke rol in het lichaamswerk. Door hier naar te kijken kan je zien wat je doet. Adem je lang in of kort. Angstige mensen ademen vaak hoog in de borst en lang uit. We ademen meestal via een vast patroon waar je van alles aan kunt zien.

Zelfonderzoek is je focussen op je gevoelsleven. Vaak merken we dat we daar aan voorbij gaan en ons terugtrekken in het denken. Het kan heel heilzaam zijn om je gevoel er helemaal te laten zijn. Hierdoor worden onbewuste lagen aangeraakt waarbij overtuigingen die je hebt duidelijk worden. Door met interesse te kijken naar wat er in feite al is maakt het mogelijk om krampen en gevoelens te ervaren zonder dat je er in verdrinkt. Je wordt rustiger en kan meer vanuit een diepere waarheid gaan leven.

Bodyreading is kijken naar houding. Waar houdt je jezelf terug en waar ben je vol in het leven. Dit is te zien aan hoe je staat. Heb je contact met je benen? Voel je je voeten? etc.

Tarieven:
Rebalancing sessie van 60 minuten € 65,00
Rebalancing sessie van 90 minuten € 85,00

Als u een aanvullende verzekering heeft waarin alternatieve geneeswijzen in opgenomen is wordt vaak een deel van de sessie vergoed. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Overzicht

Massage1